HBTQ-festivalen i Göteborg

I helgen är dans, party och glamour för hela slanten i Göteborg. Homopedia uppmuntrar alla att ha en underbar helg och bara njuta av festligheterna, men det är också viktigt att tänka på alla människor som sitter fängslade för sin homosexualitet runt om i världen. I dag har fem länder dödsstraff för homosexualitet, och i 25 länder får man fängelse i minst tio år, om man har otur får man sitta inlåst tills man dör.Det är dags att legalisera kärlek! Låt alla älska vem de vill, hur de vill och var de vill!

Homosexualitet är gudomligt.


Det beskrivs redan i det antika Egypten hur de två gudarna Horus och Seth ”lay down together. At night, Seth let his member become stiff and he inserted it between the thighs of Horus…”


Läs mer om detta HÄR.

Ska Sverige ge bistånd till Uganda?

Sverige ger långsiktigt bistånd till Uganda, ett land som förföljer homosexuella och dessutom funderar på att införa dödsstraff för homosexualitet. Det är såklart viktigt att hjälpa fattiga länder att utvecklas, men ska Sverige verkligen ge bistånd till ett land som så tydligt bryter mot mänskliga rättigheter? Här hemma i Sverige är vi bra på att se till att alla har samma rättigheter (i alla fall enligt lagen) och här får man gifta sig och adoptera barn oavsett vem man gillar att ligga med. Men har vi inte ett ansvar mot resten av världens människor också? Ska vi verkligen ge pengar till länder som Uganda?

När vi ändå är inne på just Uganda kan det ju vara intressant att uppmärsksamma Kaala Lawrence. Han har förföljts och hotats i sitt hemland Uganda på grund av sin sexualitet. Till slut tvingades han fly och hamnade i Sverige. Men här han och tjugo andra HBT-flyktingar från Uganda inte stanna, utan hotas av utvisning. Ska Sverige verkligen ge pengar till det landet och sedan inte hjälpa dess medborgare när de hotas till livet?

Vad tycker ni? Kommentera gärna, vi vill få igång en debatt!Foto: Privat

Läs mer här: http://www.qx.se/samhalle/20802/hbtflyktingar-fran-uganda-nekas-skydd


Homodebatten känsligt ämne på FN-nivå

Inom en politisk och rättsfrämmande maktorgan som FN är homodebatten ett känsligt ämne. För att ha satt upp gemensamma mänskliga rättigheter som förväntas finnas för alla runtom i världen, så finns det fortfarande en stor oenighet mellan många länder kring hur man ska se på denna fråga.

Gunilla von Hall skriver i en gammal krönika från mars i år hur ledamöter från olika länder väljer att tåga ut från FN:s panel om homosexuellas rättigheter och hur kontroversiell och svårdiskuterad frågan är. Medan vi ur västerländska ögon känner att denna fråga har kommit långt, så är det fortfarande i 76 länder runtom i världen fortfarande olagligt att vara homosexuell enligt den rådande lagstiftning.

För att citera Robert Mugabes när denna bemötte den brittiska premiärministerns tal om homosexuellas rättigheter,

"Dra åt helvete".

Hela krönikan kan ni läsa härDödstraff åter på agendan i Uganda

Efter en massiv kritik från många håll och kanter, valde Uganda att 2009 avskaffa fängelse- och dödsstraff för homosexuella i Uganda. Men nu är frågan åter på tapeten igen.

Människorättsorganisationen Amnesty International har uppmärksammat detta och manar till nya protester och en namninsamling skickades till premiärministern och oppositionen i landet i april.

Samtidigt är det inte lätt att vara HBT-aktivist i landet; en framstående person som drev frågan aktivt i landet var David Kato. Efter att ha blivit uthängd som homosexuell i tidningen Rolling Stone, kom hans vardag att kantas
av våld och trakasserier. I janurari 2011 hittades han mördad.Fagots


Gilla oss på facebook!

http://www.facebook.com/pages/Homopedia/245449752226670
Gå in och lajka!

Följ oss på Twitter!

På twitter heter vi HomopediaGay, och där uppdaterar vi hela tiden. Kom och följ.
https://twitter.com/#!/HomopediaGay

Skönt att vi får rätsida på det.

John Bouvin partiledare för Ny demokrati 1997-1998 förklarar läget.

Sydsudan vill straffa homosexualitet

Sydsudans president Salva Kiir Mayardit meddelade dock nyligen att demokrati, jämlikhet och rättvisa inte är några värden som omfattar homosexuella. Presidenten sade samtidigt att ett erkännande av homosexualitet inte "ingår i vår karaktär".
Vidare vill de även kriminalisera hbt-aktivisters arbete för mänskliga rättigheter.


Bildkälla: sverigesradio.se

Läs hela artikeln här:
http://www.sida.se/OmVarlden/Branschnytt/Sydsudan-vill-straffa-homosexualitet/

Sodomi eller kärlek? Det beror på var man bor.

Att vara bög eller lebb är verkligen ingen lätt sak om man råkar befinna sig i fel del av världen. Om en gift man har sex med en annan man i Jemen stenas han till exemepl till döds. Stening, ja. På riktigt. Människor i Sverige klagar över att 3G-nätet är dåligt, i Jemen stenar man ihjäl människor för att de råkar älska fel person. I Sudan går man en lite smidigare väg och förbjuder analsex rakt av. Straffet? 100 piskrapp eller fem års fängelse.
I Iran straffar man sexuellt umgänga mellan män med döden. Kort och gott.
Att vara bög eller lebb är verkligen ingen lätt sak om man råkar befinna sig i fel del av världen. Om en gift man har sex med en annan man i Jemen stenas han till exempel till döds. Stening, ja. På riktigt. Människor i Sverige klagar över att 3G-nätet är dåligt, i Jemen stenar man ihjäl människor för att de råkar älska fel person. I Sudan går man en lite smidigare väg och förbjuder analsex rakt av. Straffet? 100 piskrapp eller fem års fängelse.


I Iran straffar man sexuellt umgänga mellan män med döden. Kort och gott.

För att göra det lite enklare finns det lite siffor:
- 5 länder har dödstraff för homosexualitet
- 25 länder staffar homos med fängelse från 11 år till livstid.
- 35 länder nöjer sig med fängelse från en månad till 10 år.

- 7 länder erkänner partnerskap i någon form
- 11 länder har fritt partnerskap för samkönade par
- 8 länder låter bögar och lebbar gifta sig precis som vem som helst.

Källa: http://www.svd.se/kultur/pride-grafik_6311950.svd

"Är du bög eller?"

"TJECKIEN 2011. Du placeras i ett kalt rum. Du tvingas fästa en gummiring runt din penis. Tuber mäter ditt blodflöde. Samtidigt varvas homo- och heterosexuellt pornografiskt material på en teve framför dig.

Detta använder sig Tjeckien av för att fastställa flyktingars sexualitet. Det avser fastställa om den person som söker flyktingstatus på grund av sin homosexualitet verkligen är homosexuell. Metoden har sina rötter i det kommunistiska Tjeckoslovakien, när homosexuellt umgänge var brottsligt."

 

Läs den fullständiga artikeln HÄR.


Homosexuality


Dildorado


Förbättra oddsen.


Det finns hopp trots allt!


Roten till allt ont?


Kyrkan sätter sig på tvären.


.
Läs HÄR.

It's just love.


Stora hot mot världen.


Davey Wavey

Det enda jag inte förstår är varför han sitter där näck.

Homosexualitet enligt Nationalencyklopedin.

"Homosexualitet (nylatin homosexua´litas, av homo- och sexualitet),homofili, känslomässig och sexuell dragning till individer av det egna könet. Homosexualitet som term lanserades av den ungerska författaren Karl Maria Benkert 1869. Dåtida synonyma uttryck för homosexualitet och homosexuella var bl.a. uranismkonträrt sexuellt känslolivdet tredje könetsexuell inversion samt sexuella mellanformer. Kinseys amerikanska sexualvaneundersökning (1948, 1953) gav underlag till den s.k. Kinseyskalan, på vilken individens sexuella inriktning kunde preciseras från 0 (exklusivt heterosexuell) till 6 (exklusivt homosexuell). Undersökningar över hur vanlig homosexualitet är i olika länder (inklusive Sverige) har givit påfallande lika resultat. 3–5 % av den vuxna manliga populationen och 2–3 % av populationen vuxna kvinnor definierar sig själva som exklusivt homosexuella. När nutidsmänniskan definierar sig som homosexuell sker det i allmänhet inte utifrån hans eller hennes erfarenhet av homosexuella handlingar eller relationer utan snarare utifrån en inre självbild, dvs. den upplevelse av den egna personligheten, de sexuella känslor och fantasier samt känslor som vänskap, omsorg, lojalitet, ömhet och kärlek som ingår i den homosexuella identiteten. Att bli medveten om sin homosexualitet innebär för många början på komma-ut-processen, en oftast flera år lång utveckling mot en positiv identifiering och ett bejakande av sig själv som homosexuell. Avsaknaden av positiva förebilder i kombination med egna och omgivningens normer och negativa attityder försvårar och fördröjer denna process. Trots detta lever alltfler som öppna homosexuella."


RSS 2.0